TÜRKONFED Başkanı Süleyman Sönmez, Avrupa’daki resesyon ve iç pazardaki durgunluktan endişe eden her üç patrondan ikisinin işçi çıkarmayı düşündüğünü söyledi. Sönmez konuşmasında ifade özgürlüğünün önemine de vurgu yaptı.
TÜRKONFED Başkanı Süleyman Sönmez, Avrupa’daki resesyon ve iç pazardaki durgunluktan endişe eden her üç patrondan ikisinin işçi çıkarmayı düşündüğünü söyledi. Sönmez konuşmasında ifade özgürlüğünün önemine de vurgu yaptı.
İş dünyasının yüzde 80’inin enflasyonu öncelikli sorun olarak görürken, yüzde 90’ının finansmana erişimde sorun yaşadığını, yüzde 77 kadarının da karar verici ve düzenleyici kurumlar tarafından açıklanan regülasyonların kafa karışıklığı yarattığını ifade ettiğini aktaran Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkanı Süleyman Sönmez, ekonomideki gelişmelerin zorlaştığı uyarısında bulundu.‘İFADE HÜRRİYETİ, İNOVASYON KÜLTÜRÜ İÇİN VAZGEÇİLMEZ’TÜRKONFED tarafından Adana’da düzenlenen ‘Cumhuriyetimizin İkinci Yüzyılına Doğru: Hayalimizdeki Türkiye’ zirvesinde konuşan Sönmez, ekonomiyle, demokrasi arasındaki bağlantıya vurgu yaptı. “Altını çizerek söylemek istiyorum. Bizim doğalgazımız yok. Petrolümüz yok. Bizim tek bir kıymetimiz var. 85 milyon insanımız. Bu insanların umutla, gayretle, arzu ile çalışacakları koşulları yaratmak gençlerimizi tersine beyin göçüne ikna etmek zorundayız” diyen Sönmez “Bunun için ekonomik refahı ve demokratik koşullarda çalışma ortamını sağlamak zorundayız. Unutmayalım, ifade hürriyeti, inovasyon kültürünün inşası için vazgeçilmez. Tek hayat tarzına, tek fikre, tek modele dayalı bir toplumsal anlayış üzerinden memleketimizin geleceğini inşa edemeyiz” değerlendirmesinde bulundu.
Ekonomik koşullardan endişe eden işverenlerin işçi çıkartmayı düşündüğünü söyleyen Sönmez, konuşmasına şöyle devam etti:
“İş dünyasının yüzde 80’i enflasyonu öncelikli sorun olarak görürken, yüzde 90’ı finansmana erişimde sorun yaşadığını, yüzde 77 kadarı da karar verici ve düzenleyici kurumlar tarafından açıklanan regülasyonları kafa karışıklığı yarattığını ifade ediyor. Girdi maliyetleri özellikle de bildiğiniz gibi enerji maliyetleri durmadan artıyor. Avrupa’daki resesyon ve iç pazardaki durgunluktan endişe eden her 3 iş insanından 2’si işçi çıkartmayı düşünüyor. Fakat tam da bu noktada çok dikkat çekici bir tabloyu sizlerle paylaşmak istiyorum. Son 6 ayda 30’a yakın kentte düzenlenen tüm etkinlik ve çalıştaylara katıldım. İş insanlarının her şeye rağmen üretme sevdasına ve risk alma potansiyeline birebir şahit oldum. Bu umut veren yaklaşım ayrıca ülkemizin kalkınma yolculuğunun Anadolu’dan geçtiğini de bizlere bir kez daha hatırlatıyor.”
Haber Merkezi