Ekonomi

Türkiye’ye dair son ekonomik gelişmeler için Bursa Tanık’ı takip edin…

Gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere motorin grubunda 1,59 TL indirim bekleniyor.
24.07.2024
Motorine indirim yolda! için yorumlar kapalı
Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, bir rakı grubuna daha zam geldiğini duyurdu.
23.07.2024
Bir rakı grubuna daha zam geldi için yorumlar kapalı
Bursa'nın Yıldırım ilçesinde kağıt ve elyaf üretiminin yapıldığı fabrikada yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangın sebebiyle çevredeki evler boşaltılırken; yangına itfaiye araçlarının yanında Toplumsal olaylara müdahalede kullanılan Bursa Emniyetinin TOMA ve Tarım Aş'nin sulama tankerleri de müdahale ediyor.
23.07.2024
Bursa’da kağıt ve elyaf fabrikasında büyük yangın için yorumlar kapalı
CHP'li belediyeler geçim sıkıntısı çeken emekliler için sosyal yardımları "Emekli Halk Kart" uygulamasıyla yaygınlaştıracak. Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği'nde (SODEM) "Emekli Halk Kart" için birim kuruldu ve çalışmalara başlandı. Hazırlıkların Ekim ayında tamamlanması ve emeklilere kart dağıtımının başlaması planlanıyor. CHP Genel Merkezi ve SODEM'in ortak çalışmasıyla öncelik büyükşehir belediyelerinde olmak üzere...
22.07.2024
CHP’li belediyelerde “Emekli Halk Kart” uygulaması için tarih belli oldu için yorumlar kapalı
SGK, Emekli Sandığı kapsamındaki emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alanların 2024 yılı Temmuz dönemi zam farklarının 26 Temmuz'da hesaplarına yatırılacağını bildirdi. 
22.07.2024
SGK: Emekli Sandığı kapsamındakilere zam farkı ödemeleri 26 Temmuz’da yapılacak için yorumlar kapalı
Bursa’nın işlek adreslerinden biri olan Cumhuriyet Caddesi’ndeki küçük dükkânında yıllara meydan okuyan süpürge ustası Yüksel Başak, aile mirası mesleğini ilk günkü heyecanıyla yaşatmaya devam ediyor. İki metrekarelik dükkânında el emeğiyle ürettiği farklı boylardaki süpürgeleri satan usta, süpürge kullanım alışkanlığının Bursa’daki evlerin birçoğunda sürdüğünün altını çiziyor. Mesleğini her gün erkenden açtığı...
22.07.2024
Yok olmaya yüz tutmuş mesleğini tutkuyla sürdürüyor için yorumlar kapalı
En düşük emekli aylığının arttırılmasını da içinde barındıran vergi paketi Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi. Zamlı maaşlar için tarih belli oldu.
20.07.2024
Emekliler merakla bekliyordu: Zamlı maaşlar için tarih verildi için yorumlar kapalı
Hafta içinde 2 bin 600 liranın üzerine çıkarak rekor kıran altın fiyatları haftanın son işlem gününe düşüşle başladı. Altının gramı 2 bin 577 liradan fiyatlanıyor.
19.07.2024
Rekor kırmıştı: Altın fiyatlarında düşüş için yorumlar kapalı
Sosyal medya platformu X'ten duyuru yapan Şimşek, "Merkez Bankası net rezervleri swap hariç son 4,5 yılın zirvesinde" dedi.
18.07.2024
Şimşek: Merkez Bankası net rezervleri son 4,5 yılın zirvesinde için yorumlar kapalı
İŞKUR'un verilerine göre Haziran ayında 109.009 kişi işe yerleştirildi. En fazla iş açığı imalat sanayisinde yoğunlaştı, Turizm ve Özel Güvenlik gibi sektörlerde eleman arayışı öne çıktı.
18.07.2024
İŞKUR açıkladı: Türkiye’de en çok hangi mesleklerde açık var? için yorumlar kapalı
Türkiye genelinde işsizlik oranı %9,4 olarak belirlenirken, en yüksek işsizlik Hakkari'de, en düşük işsizlik ise Sinop'ta kaydedildi. İstihdam oranında en yüksek oran Ardahan'da, en düşük oran ise Siirt'te görüldü.
18.07.2024
İşsizlik oranının en yüksek ve en düşük olduğu iller belli oldu için yorumlar kapalı