Ekonomi

Türkiye’ye dair son ekonomik gelişmeler için Bursa Tanık’ı takip edin…

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın 26 Nisan 2014 tarihli Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde yer alan “yüzde 8” ibarelerinin "yüzde 10”, “yüzde 18” ibarelerinin "yüzde 20” şeklinde değiştirilmesine ilişkin Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ, Resmi Gazete'de yayımlandı. 
27.04.2024
Lokanta ve cafe gibi işletmelere KDV zammı geldi için yorumlar kapalı
Son 5 ayda tavuk fiyatlarında yüzde 200'e varan artışlar sonrası harekete geçen Ticaret Bakanlığı tavuk ihracatını yasaklamaya hazırlanıyor.
26.04.2024
Fahiş fiyatlardan sonra tavuk ihracatına yasak geliyor için yorumlar kapalı
Bursa'nın Orhangazi ilçesinde çöp konteynerlerinin içinde ayıya ait et parçaları bulundu. Polis ekipleri olayla ilgili tahkikat başlattı.
26.04.2024
Bursa’da çöp konteynerlerinin içinde ayıya ait et parçaları bulundu: Soruşturma başlatıldı için yorumlar kapalı
Merkez Bankası'nın son toplantısında faizi 500 baz puan artırarak yüzde 50'ye çıkarmasının ardından döviz kurunda yaşanan hareketlilik sürüyor.
25.04.2024
Merkez Bankası’nın faiz kararı öncesi dolar ve euroda son durum için yorumlar kapalı
Konut fiyatları, şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 2.2 oranında, bir önceki yılın aynı ayına göre ise yüzde 58.3 oranında yükseldi. Derinleşen ekonomik kriz nedeniyle yurttaşın konuta erişememesi gibi nedenlerle yıllık fiyat artışı, Aralık 2019'dan bu yana ilk kez yıllık enflasyonun gerisinde kaldı.
24.04.2024
Konut fiyatlarındaki artış oranı belli oldu için yorumlar kapalı
Sigara fiyatlarına gelen zamların ardından rakı fiyatlarında da artış bekleniyor. Türkiye Tekel Bayileri Platform Başkanı Özgür Aybaş, cuma günü rakı fiyatlarına zam beklendiğini söyledi. Aybaş, zam oranının yüzde 17 olacağını duyurdu.
23.04.2024
Rakı fiyatlarına zam geliyor için yorumlar kapalı
Haftaya değer kaybıyla başlayan altının gram fiyatı, haftanın ikinci gününde yaklaşık 3 haftanın en düşük seviyesine kadar geriledi. Altının gramı güne 2 bin 411 liradan başladı.
23.04.2024
Gram altın 3 haftanın en düşük seviyesinde için yorumlar kapalı
IMF-Dünya Bankası Bahar Toplantıları kapsamında düzenlenen etkinlikte konuşan Bakan Şimşek'in enflasyon açıklamasında kullandığı "yerel halk" ifadesi sosyal medyada gündem olmuştu. Hazine ve Maliye Bakanlığı, 'locals' kelimesinin 'yerel halk' olarak çevrilmesiyle ilgili bir açıklama yayımladı.
22.04.2024
Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan ‘yerel halk’ açıklaması için yorumlar kapalı
Halkçı Hukukçular'ın Sayıştay'ın 2021 yılı denetim raporunda tespit edilen Alinur Aktaş dönemindeki usulsüzlüklere ilişkin Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptığı suç duyurusu için "işlem yapılmasına yer olmadığına" karar verildi.
21.04.2024
Alinur Aktaş’ın usulsüzlüklerini araştırmak için Sayıştay başvurusu şartı için yorumlar kapalı
CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, belediye borçlarına ilişkin Meclis araştırması açılmasını istedi. Tanal, verdiği soru önergesinin gerekçesinde AKP'den, MHP'den ve kayyum yönetiminden alınan bazı belediyelerin borç listesini de çıkardı.
21.04.2024
AKP, MHP ve kayyumdan alınan bazı belediyelerin borç listesi için yorumlar kapalı
Bursa’da bir dönem hevesle alınıp sokağa bırakılan cins köpekler, Her Eve Pati Derneği (HEPAD) tarafından koruma altına alınarak yuvalandırılıyor.
21.04.2024
Hevesle alınıp bakımı zor gelince terk edilen köpekler yuva arıyor için yorumlar kapalı