Gündem

Türkiye ve Bursa gündemine dair son olaylar ve yaşanan gelişmelerden haberdar olmak için Bursa Tanık’ı takip edin…

Optimar Araştırma Başkanı Hilmi Daşdemir, CHP'nin anketlerde tarihi bir yükseliş yaşadığını ve seçimlerde birinci parti olabileceğini belirtti. Ekonomi, yüzde 65 oranıyla en büyük sorun olarak öne çıkarken, çözüm için en çok AK Parti ve Erdoğan'a güveniliyor.
26.07.2024
CHP’nin rüzgarı güçleniyor: Seçimlerde birinci parti olabilir için yorumlar kapalı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın belediyelerin başta SGK olmak üzere diğer kamu kurumlarına borçların tahsil edileceğine ilişkin açıklamasına Diyarbakır ve Van Büyükşehir Belediyeleri, “Kayyumların biriktirdiği borçları ödüyoruz” yanıtını verdi.
26.07.2024
DEM Parti’den Erdoğan’a borç yanıtı: “Kayyumların borcunu ödüyoruz” için yorumlar kapalı
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Mesele 30 yıl sonra efendim bugün Filistin’i anma günü demek değil, bugün bu katliama 'dur' deme zamanıdır. Netanyahu dakikalarca birileri tarafından alkışlandı. O vicdansızlara sormak gerekir: Neyi alkışlıyorsunuz? Yüzde 70’i kadın ve çocuk olan 40 binden fazla kişi katledildi” dedi.
26.07.2024
Özgür Özel’den Bursa’da Filistin açıklaması: “Katliama ‘dur’ deme zamanıdır” için yorumlar kapalı
AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre; Konya, Sakarya, Bursa, ve Afyonkarahisar'da bazı taşınmazlar acele kamulaştırılacak.
26.07.2024
Bursa dahil 4 ilde enerjide acele kamulaştırma kararları için yorumlar kapalı
YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından milyonlarca adayın üniversite tercih işlemleri başladı. Sadece elektronik ortam yapılacak tercih işlemleri, 2 Ağustos’a kadar tamamlanabilecek. Adaylar en fazla 24 tercihte bulunabilecek.
25.07.2024
2024-YKS tercih dönemi başladı için yorumlar kapalı
Sosyal medyada ilan verip işsiz gençlerden banka hesabı satın alıp kiralayan dolandırıcılar, milyonlarca kişiyi dolandırıp hesap sahiplerinin hayatlarını karartıyor. Suya sabuna dokunmadan satın alıp kiraladıkları hesaplar üzerinde milyonlarca liralık para akışı sağlayan dolandırıcılar yüzünden hesap sahibi gençlerin adeta ömürlerinin baharı kışa dönüyor. Yapılan her bir dolandırıcılık olayı ile ilgili ayrı...
25.07.2024
Patates hat ve mobil banka hesaplar sebebiyle yüzbinlerce kişi mağdur oldu için yorumlar kapalı
Ehliyetsiz kullandığı aracıyla çarptığı Oğuz Murat Aci'nin ölümüne neden olan oğlu Timur Cihantimur’u ABD’ye kaçıran Eylem Tok‘un, Türkiye’ye iadesiyle ilgili davaları ile ilgili gelişmeler sürüyor. Savcının hakime sunduğu taslak metinde, Eylem Tok için Türkiye’ye iade kararı yer aldığı ortaya çıktı.
25.07.2024
Eylem Tok için Türkiye’ye iade kararı için yorumlar kapalı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, günlerdir tepkilerin odağında olan sokak hayvanlarıyla ilgili yasa tasarısına dair, "Bu meseleyi Meclis tatile girmeden önce taşkınlıklara prim vermeden yasalaştırarak sokaklarımızı güvenli hale getireceğiz. Asla taviz yok, bu işi bitireceğiz." dedi.
24.07.2024
Erdoğan’dan sokak hayvanları açıklaması: “Kimse merhamet dersi vermesin” için yorumlar kapalı
MHP ve Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin Sinan Ateş davasına ilişkin konuşan, haber yapan gazetecileri hedef göstermesine basın meslek örgütleri tepki gösterdi. TGC, "Cinayetleri işleyenler gazeteciler değildir" derken, TGS ise "Tehditler ve hedef göstermeler endişe verici boyutlara ulaşıyor" ifadeleri kullanıldı.
23.07.2024
Basın meslek örgütlerinden gazetecileri hedef gösteren MHP’ye tepki: Tehditler endişe verici! için yorumlar kapalı
CHP Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ile yaptığı görüşmede, kadınların evlendikten sonra bekarlık soyadını kullanamamasıyla ilgili maddenin 9. Yargı Paketi'nden çıkarılacağını duyurdu.
22.07.2024
Kadınların soyadı dayatmasına son: 9. Yargı Paketi’nden çıkarılıyor için yorumlar kapalı
Ankara'da öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin davanın tutuklu sanıklarından Tolgahan Demirbaş’ın Emre Yüksel’e bir kişinin darbedildiği anlara ait görüntüleri gönderdiği ortaya çıktı.
22.07.2024
Sinan Ateş cinayetinde yeni gelişme: Bilirkişi raporu yalanladı! için yorumlar kapalı