Özkan Rona: İşçiler işten atılma tehdidi ile mitinge götürüldü

AK Partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bursa’da vereceği miting öncesi, Bursa Valiliği tarafından yayınlanan genelgeyle il sınırları içinde görev yapan tüm memurların katılımı zorunlu tutuldu. Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Bursa İl Başkanı Özkan Rona tüm memurların Erdoğan’ın Bursa mitingine katılımının zorunlu tutulmasına tepki gösterdi.

Özkan Rona: İşçiler işten atılma tehdidi ile mitinge götürüldü
Yayınlama: 21.01.2023
A+
A-

Bursa Valiliği tarafından yayınlanan genelgeyle il sınırları içinde görev yapan tüm memurların AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bursa mitingine katılımı zorunlu tutuldu.

Bursa Valisi Yakup Canpolat’ın bu talimat ile suç işlediğini dile getiren Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Bursa İl Başkanı Özkan Rona, “Sayın Vali bu talimatıyla hem suç işlemiştir hem de devletin temsilcisi olmak yerine bir partiyi temsil ettiğini açıkça göstermiştir. Sayın Vali kamu çalışanları da sizler gibi parti adına değil devlet adına çalışır ve sizlerin gibi kapı kulpu değildir. Bir talimatla miting alanına dolgu malzemesi olarak kullanacağınız emir erleriniz hiç değildir. Eğer devlet memurlarının siyasi faaliyetlerde bulunmasına bu kadar hevesliyseniz değiştirelim yasayı devlet memurlarına da aktif siyaset hakkı tanıyın ama siyaset yasağını bir silah gibi kullanıp dilediğiniz zaman yasayı çiğneme talimatı veremezsiniz.” dedi.

Bursa’daki miting baskısının Valilik talimatları ile sınırlı olmadığının altını çizen Rona, AK Partili belediyelerin de belediyede çalışan memur ve işçilere mitinge katılmalarını zorunlu tuttuğunu söyledi.

AK Partili belediyelerin çalışanlarından mitinge katıldıklarına dair fotograflı kanıtlar da istediğini aktaran Rona, “Bunun yanı sıra belediyede iş yapan müteahhit firmalardan yükleniciler ve alt yükleniciler dahil olmak üzere her bir firmaya en az 50 kişilik katılım sağlama ve bu katılımı da yine fotoğraflarla kanıtlama zorunluluğu getirilmiştir.” dedi.

EMEKÇİLERİ İŞTEN ATMAK İLE TEHDİT EDİYORLAR

 Belediye çalışanlarını belediye araçları ile değil AK Parti Bursa teşkilatının araçları ile mitinge katılmalarının istendiğini aktaran Rona, emekçileri istemedikleri bir siyasi mitinge zorla götürmenin açık bir faşizm olduğunu söyledi. Rona sözlerini şöyle sürdürdü:

“Üstelik bu baskıyı görevden alma söylemleri ile yapmak işten atmak ile tehdit etmek yani insanları ekmekleriyle korkutmak en hafif tabiriyle korkutmak barbarlıktır. Cumhuriyet Savcılıklarını göreve çağırıyoruz. Üzerinde taşıdığı sıfat vali sıfatı bile olsa hiç kimsenin kendisine verilen yetkiyi maskaraca olarak kullanma ve suç içeren talimatlar verme yetkisi yoktur. Görevini kötüye kullanan tüm kamu yöneticilerine bu usulsüzlüğün hesabı mutlaka sorulmalıdır.”

Haber Merkezi