Birleşik Kamu İş üyeleri Bursa’da iş bıraktı

Birleşik Kamu İş’e bağlı sendikalar bugün 81 ilde iş bıraktı. Şehreküstü Meydanı’nda yapılan açıklamada konuşan Birleşik Kamu İş Bursa Şube Başkanı Özkan Rona, “Bugün yedi konfederasyon olarak tüm bu taleplerimizin karşılanması için hükümeti uyarmak adına bir günlük iş bıraktık.” dedi.

Birleşik Kamu İş üyeleri Bursa’da iş bıraktı
Yayınlama: 12.01.2023
A+
A-

Birleşik Kamu İşgörenleri Sendikaları Konfederasyonu (Birleşik Kamu İş) insanca yaşam talebiyle 81 ilde iş bıraktı.

Bursa’daki konfederasyona bağlı sendikaların üyeleri de Şehreküstü Meydanı’nda buluştu.

Birleşik Kamu İş Bursa Şube Başkanı Özkan Rona, iş bırakmalarının temel gerekçesinin insana yaşam talebi olduğunu söyledi. Türkiye’de milyonlarca insanın TÜİK verilerine bağlı olarak yapılan maaş zamları nedeniyle açlığa mahkum edildiğini söyleyen Rona, yapılan zammı alkışlayan diğer sendikalara da tepki gösterdi.

AK Parti’nin iktidara geldiği süreçte yüzde 5 olan üye barajını kaldırarak kendilerine yakın sendikaların güçlenmelerini sağladığını ifade eden Rona, “Kamu sendikaları ve konfederasyonlarının çabaları sonucu daha önce getirilmeye çalışılan yüzde 1 üye barajımın Danıştay tarafından Anayasa ya aykırı bulunarak yürütmenin durdurulmasına karar verilmişken, AKP iktidarının bu sefer yüzde 2 barajı ile anayasaya aykırı hareket etmesi yasanı gerekçesinde geçen sendikal hayatı güçlendirme amacını yansıtmamaktadır.” dedi.

Kamu çalışanları arasında ayrım yapılarak birçok meslek grubunun 3600 ek göstergeden yararlandığını ancak 1. derecedeki kamu personelinin yararlanamadığını söyleyen Rona, “Talebimiz bu konuda açık ve nettir. 1. dereceye düşen her kamu çalışanı 3600 ek göstergeden yararlanmalıdır.” şeklinde konuştu.

“HÜKÜMETİ UYARIYORUZ”

Rona sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kamu kurumlarında çalışan sözleşmeli kamu emekçilerine koşul, şart ve yıl dayatılmadan bir an önce tüm sözleşmeliler kadroya geçirilmeli. Sözleşmeli personel çalıştırma uygulaması ise artık ortadan kaldırılmalıdır.

Bugün yedi konfederasyon olarak tüm bu taleplerimizin karşılanması için hükümeti uyarmak adına bir günlük iş bıraktık. Tek gücümüz oylarımızdır. Bugün iş bırakan ve iş bırakma kararımıza destek veren milyonlarca yurttaşımız bulunmaktadır.

İktidara buradan tekrar sesleniyoruz. İş bırakan, bizleri destekleyen, haksızlığa uğrayan milyonlarca kamu çalışanı, emekli, işçi, ev kadını, öğrenci ve toplumun tüm kesimlerinden aldığımız güçle bugün karşınızdayız.”

Haber Merkezi