CHP’den 81 ilde ortak basın açıklaması: Saray’ın Türkiye’sinde refah, vatandaşın Türkiye’sinde zam var

81 ilde ortak basın açıklaması düzenleyen CHP, son zamanlarda giderek artan zamlara tepki gösterdi. Açıklamada Türkiye’nin artık “Sarayın Türkiye’si” ve “vatandaşın Türkiye’si” olarak ikiye bölündüğü ve vatandaşların payına zamların düştüğü ifade edildi.

Yayınlama: 17.07.2023
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi, seçimin ardından artarak devam eden zam dalgasına tepki göstermek amacıyla 81 ilde eş zamanlı ortak basın açıklaması düzenledi.

CHP Bursa İl Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, AKP iktidarında iki Türkiye’nin olduğu, bunlardan birinin Saray’ın Türkiye’si, diğerinin ise yurttaşların Türkiye’si olduğu ifade edildi. Saray’ın Türkiye’sinde faturalar ve zamlar gibi dertlerin olmadığının ifade edildiği açıklamada, “Sarayın şaşalı ışıklarından, işsiz gençlerin sürüklendiği depresyon görünmüyor.  Yoksulluk nedeniyle yıkılan yuvalardan yükselen feryat duyulmuyor. Açlıktan midesi guruldayan işçinin, emeklinin isyanı ulaşmıyor. Sarayın Türkiye’si, satamadığı için ürününü dalından toplamayan çiftçiden de zam üstüne zam gelen ürüne erişemeyen tüketiciden de bihaber.” ifadeleri yer aldı.

4,5 MİLYON HANE SOSYAL YARDIMLARDAN FAYDALANIYOR

Açıklamada Saray’ın Türkiye’sinde ekonomik kaygıların bulunmadığı söylenirken, yurttaşların Türkiye’sinin ise yangın yeri olduğu belirtilirken, vergilere, zamlara ve borçlara dikkat çekildi.

Ortak basın açıklamasında Türkiye’nin dünya sefalet liginde ilk 10’a girdiği, sosyal yardımlardan faydalanan hane sayısının 4,5 milyona ulaştığı, bir gecede akaryakıta 6 lira zam yapıldığı ve bu zammında iğneden ipliğe her şeye yansıyacağı kaydedildi.

“TÜRKİYE’Yİ KURTARACAK OLAN PARTİ CHP’DİR”

Açıklamanın devamında şu ifadeler yer aldı:

“Millete çay kaşığıyla verdiğini kepçeyle alıyor. 85 milyonu beşli çetelere mahkûm ediyor. Kasası boşalmış, rezervleri erimiş, parasının değeri kalmamış, eşitlik liginde küme düşmüş bir ülkeye dönüştürüldük. Bu zulüm karşısında ezilen vatandaşlarımıza sesleniyoruz: Bu yangını kimin çıkardığını biliyoruz. Türkiye’yi Neron’dan kurtaracak, yangını söndürecek olan parti CHP’dir. Biz halkın partisiyiz. Saray ile halk arasındaki duvarı biz kaldıracağız. Halkın iktidarını biz kuracağız.”

Haber Merkezi