Bursalı işçiler de var: Elektrik dağıtım işçileri iş durdurdu

Elektrik dağıtım işçileri, dört ilde iş bıraktı. İşçiler, maşalarına zam talep ediyor. İşveren şirket olan UEDAŞ ise birkaç saattir görüşme halinde. Tatmin edici bir açıklama yapılmazsa işçiler, UEDAŞ’ın Bursa Bölge Müdürlüğü önünde toplanacak.

Bursalı işçiler de var: Elektrik dağıtım işçileri iş durdurdu
Yayınlama: 26.01.2024
A+
A-

BURSATANIK ÖZEL

Güney Marmara’da 1700 enerji işçisini ilgilendiren ücret zammıyla ilgili işçiler Bursa başta olmak üzere, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova’da iş durdurdu. İşletmeler önünde bekleyişe geçen işçiler, asgari ücretin altında kalan maaşlarını protesto ediyor. Enerji-Sen üyesi işçiler, ücretlerine zam yapılmaması durumunda, eylemleri sürdürmeye devam edeceğini belirtiyor. Enerji-Sen Güney Marmara Şubesi gönüllü avukatı Uğur Güler, 1 Ocak 2023 ile 31 Aralık 2024 tarihindeki ücretleri belirleyen toplu sözleşmenin hakem heyetinden çıkan karar doğrultusunda şekillendiğini gelinen aşamada maaşların asgari ücret altında kaldığına değindi.

‘HUKUKEN ASGARİ ÜCRET ALTINDA KALAMAZ’

Enerji Sen Güney Marmara Şubesi gönüllü avukatı Uğur Güler, işçilerin zam talebiyle iş durdurduğunu, yaklaşık 1700 işçiyi ilgilendiren bir anlaşmazlığın olduğunu belirtti. Güler, UEDAŞ tarafından tatmin edici açıklama yapılmazsa, iş durdurma kararının ve eylemlerin devam edeceğini. Hatta UEDAŞ’ın Bursa’daki Genel Müdürlüğü önünde toplanma çağrısı yapacaklarını belirtti. Güler, şöyle devam etti:

“Hukuken maaşlar asgari ücret altında kalamaz. Enerji sektörü kalifiye işçilik isteyen bir sektör. 3 yılda tecrübe kazanılıyor. Maaşlar nedeniyle pek çok işçi işi bırakıp gidiyor. Sıklıkla iş kazalarıyla karşılaşıyoruz. Şu an bir haber bekleniyor. İşçiler kendi işletmeleri önünde toplandı. Yeterli miktarda zam yapılmazsa eylemler devam edecek.”

‘1700 İŞÇİYİ İLGİLENDİRİYOR’

Son dönemde belediye işçileriyle metal işçilerinin imzaladığı sözleşmeleri işaret eden işçiler ise maaşlarında zam talep ediyor. Avukat Güler, işçilerin asgari ücrete katlanamayacağını belirterek şöyle konuştu: “Sözleşmeleri işçi arkadaşlar gördüler. İşin niteliği, riskli oluşu nedeniyle işçiler bu maaşlara katlanamaz hale geldi. Şirketle yapılan görüşmede, hiçbir işçinin asgari ücrete çalışmayacağı söylendi. Şirketin CEO’sunun avukatıyla görüşmeler yapıldı. Bu görüşme aslında ek protokol için. Ocak ayının sonuna geldik. Bugün maaşla ilgili bir karar çıkması bekleniyor. Balıkesir, Bursa, Çanakkale ve Yalova’da yaklaşık 1700 işçiyi ilgilendiren durum söz konusu” diye konuştu.

Güncelleme: Yapılan görüşmelerden sonuç alınamadı. Görüşmelerin sonuçsuz kalması nedeniyle Nilüfer, Osmangazi, Yıldırım, Gürsu ve Kestelde’deki tüm arıza araçları geride sadece acil durumlar için 1 araç kalacak şekilde iş yerine doğru yola çıktı. İşçilerin sonuç alınana kadar mücadeleye devam emesi bekleniyor.