Bursalı eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş suikastında gelişme: Olcay Kılavuz şüpheli olarak dosyada

Sinan Ateş suikastında önemli bir gelişme yaşandı. Eski Ülkü Ocakları Başkanı ve MHP milletvekili Olcay Kılavuz, soruşturma dosyasında şüpheli olarak yer aldı.

Bursalı eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş suikastında gelişme: Olcay Kılavuz şüpheli olarak dosyada
Yayınlama: 10.10.2023
A+
A-

Bursa Ülkü Ocakları camiasının yakından tanıdığı Sinan Ateş, 30 Aralık 2022 tarihinde Ankara’da öldürüldü. Ateş, o gün akrabası Selman Bozkurt ile birlikte Çankaya ilçesi Kızılırmak Mahallesi’ndeki bir binadan çıktıkları sırada, motosikletli iki kişinin silahlı saldırısına uğradı. Saldırıda Ateş’e beş kurşun isabet etti ve olay yerinde hayatını kaybetti. Bozkurt ise omzundan vurularak yaralandı. Sinan Ateş ile ilgili yürütülen soruşturmada yeni bir gelime yaşandı. Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı ve MHP milletvekilliği görevlerini yapmış olan Olcay Kılavuz, soruşturma dosyasına şüpheli olarak girdi.

OLCAY KILAVUZ SORUŞTURMA DOSYASINA GİRDİ

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Doç. Dr. Sinan Ateş cinayetine ilişkin soruşturmada çok önemli bir gelişme yaşandı. Cinayet sonrası tetikçiyi Ankara dışına çıkardığı öne sürülen Tolgahan Demirbaş’ı zaman zaman kullandığı eve aldığı ve polis baskını sırasında yanında olduğu ortaya çıkan eski MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, soruşturmanın “şüphelileri” arasına girdi. T24’ün edindiği bilgiye göre Kılavuz, 14 Mayıs seçimlerinden önce şüpheli olarak kaydedildi. Ancak Kılavuz’un dosyası, o tarihte milletvekili olması nedeniyle ana dosyadan ayrılarak parlamenter büroya gönderildi. Parlamenter bürodaki dosyanın, yeniden seçilemeyen Kılavuz’un vekilliğinin sona ermesi nedeniyle yeniden ana dosyaya eklenmesi bekleniyor. Dosyada yeni bir “başsavcıvekili” krizi yaşandığı da öne sürüldü. İddiaya göre, Ateş soruşturmasını adli tatil başlangıcında devralan ve MHP’ye yakınlığıyla bilinen Başsavcıvekili Ahmet Altun, dosyadaki delil durumunu gördükten sonra soruşturmadan çekilmek istedi. Ancak Ankara Başsavcısı Ahmet Akça çekilme isteğini kabul etmeyince Altun’un apar topar izne ayrıldığı iddia edildi. Dosyaya çok önemli delillerin girdiği, Altun’un gelinen aşama nedeniyle dosyada imzasının olmasını istemediği ileri sürülüyor.

SİNAN ATEŞ NEDEN ÖLDÜRÜLDÜ?

Sinan Ateş’in ölümü, Türkiye’de büyük bir yankı uyandırdı. Ateş’in öldürülmesi, Ülkücü camiada derin bir üzüntüye yol açtı.

Sinan Ateş cinayetiyle ilgili soruşturma, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülüyor. Soruşturma kapsamında şu ana kadar 21 kişi tutuklandı.

Sinan Ateş’in cinayetinin arkasındaki nedenler henüz net olarak bilinmiyor. Ancak, bazı iddialara göre cinayet, Ülkücü camia içindeki bir hesaplaşmanın sonucu olabilir.

SİNAN ATEŞ’İN EĞİTİMİ

Sinan Ateş, 1973 yılında Ankara’da doğdu. Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak görev yapıyordu. 2021-2022 yılları arasında Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanlığı görevini yürüttü.

Haber Merkezi