Yeşim Tekstil’de grev ikinci gününde

Yeşim Tekstil’de çalışan 4 bin 500 işçi TİS sürecinden sonuç çıkmaması üzerine dün sabah greve başladı. Grev bugün de devam ediyor.

Yeşim Tekstil’de grev ikinci gününde
Yayınlama: 30.11.2022
A+
A-

Yeşim Tekstil fabrikasında çalışan 4 bin 500 işçi, sendika ve işveren arasındaki toplu sözleşme görüşmelerinden sonuç çıkmaması üzerine grev kararı aldı. Dün sabah 05.30’a kadar süren görüşmelerin ardından işçileri fabrikada üretimi durdurdu.

Türkiye Tekstil, Örme, Giyim ve Deri Sanayi İşçileri Sendikası (TEKSİF) Bursa Pilot Şubesi ile Yeşim Tekstil firması arasında bir süredir devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamadı. Grev bugün ikinci gününde.

Yıldırım ilçesindeki fabrikada grev başlatan işçiler, sabaha karşı tesisin bahçesinde toplandı. “Bu iş yerinde grev var.” yazan pankartlar asan işçiler, müzik eşliğinde halay çekti.

TEKSİF Bursa Pilot Şube Başkanı İsmail Kutur, gazetecilere, işveren temsilcileriyle ağustos ayından bu yana toplu sözleşme için görüştüklerini söyledi.

Görüşmelerde bazı maddelerde işverenle anlaşır gibi olduklarını belirten Kutur, “En son bizim istediğimiz yüzde 25’lik zam teklifine işveren yüzde 5 teklif etti. Bunda da anlaşamadık ve kanuni hakkımız olan grev kararı aldık.” dedi.

Kutur, 26 yıldır çalıştığı bu firmada ilk kez greve gidildiğini ifade etti.

Haber Merkezi