Marmarabirlik ortaklarına 45 milyon TL ödeme yapacak

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, 4 Kasım tarihine kadar teslim edilen ürün bedeli karşılığı olarak ortaklara 45 milyon TL ödeme yapılacağını açıkladı.

Marmarabirlik ortaklarına 45 milyon TL ödeme yapacak
Yayınlama: 10.11.2022
A+
A-

Marmarabirlik, 2022-23 tarihlerinde ürün alım kampanyasında yağlık dahil 60 bin ton ürün alım planı ile 21 Ekim’de alımlara başlamıştı.

Marmarabirlik, ürünlerin ilk ödemesini 11 Kasım 2022’de yapacak.

21 Ekim-4 Kasım tarihleri arasında teslim edilen ürünler için üreticiler alacaklarının yüzde 50’sinin karşılığı olarak 45 milyon TL ödenecek.

Ortaklar ödemeleri bu gece saat 00.00 itibariyle Ziraat Bankası ATM’lerinden alabilecek.

Ürün alım fiyatlarına dair açıklama yapan Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, üründe yaşanan kararma problemi ve kuraklıktan kaynaklı yaşanan olumsuzluklar sebebi ile böyle bir yılın ilk defa yaşanmadığını belirtti.

Marmarabirlik’in bugüne kadar bin 200 tonu yağlık olmak üzere toplam 7 bin 800 ton ürün alımı yaptığını söyleyen Asa, üretimde devamlılığın sağlanabilmesi, üreticinin refah payının artırılması, zirai ilaç, gübre ve mazot gibi maliyetlerini karşılayabilmesi için Marmarabirlik’in üzerine düşeni yaptığını söyledi.

Asa, 4 Kasım tarihine kadar teslim edilen ürün bedeli karşılığı olarak ortaklara 45 milyon TL ödeme yapılacağını açıkladı.