TRT spikeri 29 Ekim mesajı sonrası ekrandan çekildi

29 Ekim’de yayın sonunda akışın dışına çıkarak Cumhuriyet Bayramı mesajı okuyan Deniz Demir’in bu görüntülerin ardından ekranlardan çekildiği belirtildi.

TRT spikeri 29 Ekim mesajı sonrası ekrandan çekildi
Yayınlama: 30.10.2022
A+
A-

29 Ekim’de sunduğu Ana Haber Bülteni’nin kapanışında yayın akışının dışına çıkan spiker Deniz Demir, kendi notlarından Cumhuriyet Bayramı mesajı okudu.

Demir, “Bugün Cumhuriyetimizin 99’uncu kuruluş yıldönümüydü. Bizi ümmet olmaktan çıkarıp birey olma bilincini, Cumhuriyet aydınlığını, ilmini armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve tüm şehitlerimizi sevgi ve saygı ile anarken, Cumhuriyet’i zihninde ve kalbinde yaşayan, yaşatan ve bunu gelecek nesillere aktaran siz bu büyük millet, bu büyük devlet… Atatürk’ün kurduğu büyük Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşasın! 29 Ekim kutlu olsun!” şeklinde konuştu.

Spikerin bu mesajı sosyal medyada destek görürken, AK Parti’ye yakın sosyal medya kullanıcılarının linç kampanyasının hedefi oldu. Kullanıcılar TRT yönetimine seslenerek Demir’in görevine son verilmesini istedi.

Haber 7’de yer alan haberde 18 yıldır TRT çalışanı olan Demir’in bu görüntülerin ardından ekranlardan çekildiği belirtildi.