Demans hastalarına iyi gelebilecek şarkıların listesi oluşturuldu

İngiltere’de evde sağlık hizmeti veren bir sağlık kuruluşu olan Lottie, demans hastalarına iyi gelebilecek şarkıların olduğu bir müzik listesi hazırladı. Listede farklı kategorilere uygun şarkılar yer alıyor.

Demans hastalarına iyi gelebilecek şarkıların listesi oluşturuldu
Yayınlama: 29.10.2022
A+
A-

İngiltere’de hastalara evde sağlık hizmeti veren Lottie adlı kuruluş, halk arasında bunama olarak bilinen demans hastalarına iyi gelebilecek şarkıları listeledi. Listenin hazırlanması için 600 şarkı incelendi. Şarkılar; dans edilebilirlik, şarkı sözleri ve benzeri kategorilere göre sıralandı. İçerisinde neşeli şarkıların olduğu liste demans hastalarına dansı ve hareketi teşvik ettirmeyi amaçlarken, sakinleştirici şarkıların olduğu liste ise rahatlatmayı hedefliyor.

Şarkı listesinde repertuar oldukça geniş. Liste için uygun görülen şarkılar arasında 1930’ların hit şarkılarından 1944’lere, Michael Jackson’dan Louis Armstrong’a kadar çok çeşitli şarkıcılar, gruplar ve tarzlar yer alıyor.

Lottie sözcüsü The Post’a verdiği açıklamada bir dizi şarkıyı incelemek ve demanslı kişiler için hangi şarkıların uygun olabileceğini bulmak için müzikal değişkenleri kullanıp kullanamayacaklarına baktıklarını söyledi. Böylece nostaljiyle yeniden bağlantı kurmalarını ve sonraki hayatlarının tadını çıkarmalarını sağladılar.

Şarkıların yer aldığı Spotify listesi için tıklayınız