Yeşil Sol Parti Bursa Milletvekili adayı Erdoğan: Eşit işe eşit ücret temel politikamız

Yeşil Sol Parti Bursa 1. bölge 1. sıra milletvekili adayı Ceylan Erol Erdoğan seçim çalışmalarına Bursa’nın birçok noktasında gerçekleştirdiği kadın toplantıları, halk buluşmaları ve esnaf ziyaretleriyle devam ediyor. Geçmiş dönem HDP Bursa il  eş başkanlığı da yapmış olan Erol, eş başkanlık modeli ile kadının yaşamın her alanında temel rol alması konusunda örneği olmayan bir yaklaşım ortaya koyduklarını belirtiyor.

Yeşil Sol Parti Bursa Milletvekili adayı Erdoğan: Eşit işe eşit ücret temel politikamız
Yayınlama: 10.05.2023
A+
A-

Ezgi Bulut

Yeşil Sol Parti Bursa 1. bölge 1. sıra milletvekili adayı Ceylan Erol Erdoğan, Bursa’da kadınların yaşadığı sorunlara dikkat çekti. Yeşil Sol Parti olarak özellikle kadın paradigmaları ile güçlü bir parti olduklarını ifade eden Erdoğan, kadınların sosyal yaşamlarında, ev yaşamlarında ve iş yaşamlarında karşılaştığı sorunlara karşı geçmişten beri mücadele verdiklerinin ifade etti.

“İSTANBUL SÖZLEŞMESİ OLMAZSA OLMAZIMIZ”

Geçmiş dönem HDP’nin Bursa il eş başkanlığı görevini de üstlenmiş olan Erdoğan, Yeşil Sol Parti’nin de aynı geleneği sürdürdüğünü ve eş başkanlık modeli ile kadınları yaşamın her alanında temel alarak, örneği olmayan bir yaklaşım ortaya koyduğunu söyledi.

Erol, “Yeşil Sol Parti olarak politikalarımızın başında cinsiyet eşitliği geliyor. İstanbul Sözleşmesi’nin geri getirilmesi olmazsa olmazlarımızdan biridir. Yine 6284 no’lu yasanın etkin bir şekilde uygulanmasını sağlayacağız.” dedi.

“EŞİT İŞE EŞİT ÜCRET”

Çalışma hayatındaki kadınlar için ‘eşit işe eşit ücret’ politikasını temel aldıklarını belirten Erdoğan, “Bursa sadece sanayinin değil, tarımın da çok yapıldığı ve mevsimlik tarım işçilerinin de sürekli geldiği bir yer. Kadınlar aynı işi yapıyorlar ama erkeklerin aldığı maaş, kadınların en az bir buçuk katı. Birçok merdiven altı işletmelerde kadınlar çalışıyor.” dedi.

“BURSA KAMU KAYNALARINDAN YETERİNCE YARARLANAMIYOR”

Kentin sorunlarına da değinen Erdoğan, “Bursa son verilere göre Türkiye’nin 4. büyükşehri olmasına rağmen kamu kaynaklarından yararlanma konusunda yeterli görmüyoruz. Bursa’nın temel sorunu plansız büyüme ve bunun beraberinde getirdiği çarpık kentleşme. Kentsel dönüşümler gereken hızda yapılamıyor, daha çok rant üzerinden belirli noktalarda küçük çaplı yapılıp kalıyor. Bu durumdan kaynaklı trafik maalesef büyük sorun haline gelmiş durumda. Toplu ulaşım açısından büyük eksikler var yıllardır bir türlü bitmeyen ve sürekli ihaleye çıkıp da nihayete ermeyen bir hızlı tren projesi mevcut. Özellikle gece metro ve otobüs ulaşımı yeterli değil. Şehir hastanesine henüz ulaştırılamayan raylı sistem ayrıca sorun. Bizler açısından büyük sorun olan sanayi bölgelerinden kaynaklı kimyasal atıklar ve fabrika bacalarının gerek ki denetimlerden geçmeyen bacaları. Sanayideki atıklar Nilüfer Çayı’na gidiyor” dedi.