Avukat Gamze Pamuk Ateşli, Bursa’da milletvekili aday adaylığını açıkladı

Bursalı avukat Gamze Pamuk Ateşli, 14 Mayıs’ta gerçekleşecek olan seçimlerde 28. Dönem CHP Bursa Milletvekili Aday Adayı olduğunu açıkladı.

Avukat Gamze Pamuk Ateşli, Bursa’da milletvekili aday adaylığını açıkladı
Yayınlama: 17.03.2023
A+
A-

Avukat Gamze Pamuk Ateşli, bugün CHP Bursa İl Başkanlığı binasında yaptığı basın açıklamasıyla 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri için Bursa milletvekili aday adaylığını açıkladı.

Türkiye tarihinin en kritik seçimine gün sayıldığını ve mevcut iktidarın özellikle yaşanan deprem ve sel felaketinden sonra çaresizliğinin gözler önüne serildiğini ifade eden Ateşli, halkın her zaman olduğu gibi bugün de kendi müjdesini yaratacağını söyledi.

Avukat olarak gittiği Hatay’da edindiği gözlemlere değinen Ateşli, “Elime yitirdiğimiz belki de kayıtlara geçmeyecek insanların fotoğrafları geçti, tutanaklar tuttum. Sizlerle burada koliler hazırladık. Orada minik bir pabucun, bir hırkanın, bir meyve suyunun ne anlama geldiğini yaşayarak gördüm. O kolileri hazırlarken gönderilen her şeyin, paketlenen omuzlanan kamyonla tırla taşınan her kolinin ne kadar büyük bir değer olduğunu yaşayarak gördüm. Hem gururlandım hem gözyaşı döktüm. Bir kadın olarak geride kalan annelerin, kız kardeşlerin, eşlerin, anneanne, babaannelerin tükenen gözyaşlarını saydım.” dedi.

“BURSA’YI TANIYORUM”

Halkın bu dayanışması karşısında bölgede karşısında bir parti devleti gördüğünü kaydeden Ateşli, bu anlayışın insanları canlı canlı gömmek anlamına geldiğini söyledi.

Ateşli, 21 yıllık iktidar sonrası gelinen noktaya şu sözlerle itiraz etti:

“İtirazım var; birlikte huzur içinde yaşamak varken ayrışmaya, birlikte bolluk bereket varken nasipsizliğe, adaletsizliğe, liyakatsizliğe, bölene, sevgisizliğe, annelere düşmanlığa, çocukları yatağa aç koyana, çocuklara tecavüz edene, çocuklara göz dikene, kimsesizliğe, depremzedeler çadır beklerken çadır satana, cenazemiz dururken aynı yere ihale yapanlara, kadına şiddetle ilgili yasayı pazarlık konusu yapanlara, harama el uzatanlara, Allah’tan korkmayan, yetim ve kul hakkı yiyenlere, adaletten sapanlara, yaşadığı toprağa, ağaca, çevreye, vatanına düşman olanlara ve buna göz dikenlere, cinsiyet eşitsizliği yapan kendini egemen zannedenlere, insanları dil din mezhep etnik köken olarak ayıranlara, can dostlarımız hayvanlara zulmedenlere, gençleri geleceksiz bırakan, gençlerin sorunlarını işitmeyenlere. İtirazım var ötekisi olan bir Türkiye’ye.”

Bursa’yı tanıdığını ve şehrin sorunlarını bildiğini söyleyen Ateşli, bu sorunları dile getirmek için milletvekilliğine aday olduğunu açıkladı. Ateşli, “Ben, itirazı haklı bulan bir yoldaşınız olarak ve mesele ne olursa olsun haktan ve hukuktan ayrılmayacağımı bildirerek vekâletinizi istiyorum.” şeklinde konuştu.

Haber Merkezi