‘Başka Sinema Rota: Bursa’ 12 Ocak’ta başlıyor

Başka Sinema’da rota bu kez Bursa olacak. 12-15 Ocak tarihleri arasında Nilüfer Belediyesi Konak Kültürevi’nde gerçekleştirilecek “Başka Sinema Rota: Bursa” etkinliğinde kısa ve uzun metrajlı filmlerin yanı sıra panel ve söyleşiler de gerçekleştirilecek.

‘Başka Sinema Rota: Bursa’ 12 Ocak’ta başlıyor
Yayınlama: 29.12.2022
A+
A-

Başka Sinema, 12 – 15 Ocak tarihleri arasında Bursa’da gerçekleşecek olan “Başka Sinema Rota: Bursa” etkinliği ile Bursalı izleyicilerle buluşacak.

Nilüfer Belediyesi’nin destekleriyle Konak Kültürevi’nde gerçekleştirilecek olan etkinlikte film gösterimleri, paneller ve söyleşiler yer alacak.

Başka Sinema’nın Bursa rotasında açılış filmi 2022’nin en iyi filmleri listelerinde adı sıkça ilk sıralarda yer alan Aftersun olacak.

Etkinlikte Türkiye ve dünya sinemasından örnekler yer alacak.

BAŞKA SİNEMA’NIN BURSA ROTASI

Başka Sinema Rota: Bursa’da gösterilecek filmler şöyle:

Aftersun, Tori ve Lokita, Maskeli Balo, A.İ., Kar ve Ayı, Yakın, Korsaj, Cennetten Gelen Çocuk, Ela ile Hilmi ve Ali, Çaykovski’nin Karısı.

Etkinlikte yer alacak kısa filmler şöyle:

Birlikte Yalnız, Ben Tek Siz Hepiniz, Bahçeler Put Kesildi, Büyük İstanbul Depresyonu, Cehennem Boş Bütün Şeytanlar Burada.

Etkinlikte aynı zamanda “Yapım Serüveni: Bir Fikrim Var” konulu panelde yapımcı Armağan Lale, “Karakterlerin Psikolojisi: Oyuncular Karakterlere Nasıl Can Veriyor?” konulu panelde ise oyuncu Nazlı Bulum ve Uludağ Üni. Psikoloji Bölümü Öğretim Görevlisi Do. Dr. Handan Can konuşması olacak.

Kutsal Motor ekibi ise söyleşi yapacak.

Haber Merkezi