Sol Fikirler Atölyesi: Yazar Bülent Forta TAKSAV’a geliyor

Bursa’da kurulduğu günden beri çok sayıda kültür sanat etkinliğine imza atan TAKSAV’ın bu haftaki programında yazar ve siyasetçi Bülent Forta yer alacak. Forta ile pazar günü saat 15.00’de “Seçime doğru siyasal durum ve sol” ekseninde bir söyleşi organize edilecek.

Sol Fikirler Atölyesi: Yazar Bülent Forta TAKSAV’a geliyor
Yayınlama: 11.11.2022
A+
A-

Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat için Vakıf’ın (TAKSAV) Bursa Temsilciliği bünyesinde oluşturulan atölyelerden birisi olan “Sol Fikirler Atölyesi’nin bu hafta konuğu Bülent Forta. Sol Parti PM üyesi ve BirGün Gazetesi yazarı Bülent Forta ile söyleşinin konusu “Seçime doğru siyasal durum ve sol” olacak. Pazar günü Altıparmak Osmangazi Kaymakamlığı’nın arkasındaki binasında saat 15.00 ile 17.00 arasında düzenlenecek söyleşiye TAKSAV bütün Bursalıları davet etti.

 

TAKSAV Bursa Temsilciliği’nin hayata geçtiği 1 yılda, söyleşilerden panellere, müzik ve yazılım atölyelerinden tiyatro ve koro çalışmalarına kadar çok sayıda etkinlik düzenledi. Bursa’da kültür sanat anlamında çalışma yürüten vakıfın etkinlikleri artarak devam ediyor. Bu hafta sonu yapılacak söyleşiyle ilgili TAKSAV’ın yaptığı açıklama şöyle: “Ülkemiz kritik bir seçimin arifesindeyken siyasal alandaki gelişmelerin ne anlama geldiğini ve olası seçim sonuçlarına bağlı gelişmeleri konuşmak, bu süreçte sol siyasetin rolünü katılımcılarla birlikte değerlendirmek amacıyla bu söyleşi gerçekleştirilecek. Tüm halkımızı söyleşiye davet ediyoruz.”

TAKSAV NE YAPAR, KİMDİR?

“Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat için Vakıf (TAKSAV), özgür ve eşit insanların yaşayacağı başka bir dünya için on yıllardır mücadele eden insanlarca kuruldu.

Oğuzhan Müftüoğlu, Can Yücel, Rıfat Ilgaz, Korkut Boratav, Fikret Başkaya, Emil Galip Sandalcı, Halit Çelenk, Aytaç Arman’ la birlikte eğitim, bilim, sanat, emek dünyasından bir araya gelen kurucular ,1993 yılında TAKSAV çatısı altında bir araya geldiler.

TAKSAV, başka bir hayatı mümkün kılmak için insanları bilim, sanat, siyaset alanlarında yaratıcılığı ön planda tutan, dayanışma ruhunu temel alan bir anlayışla birleştirmeyi amaç edindi.

TAKSAV, kuruluşundan bu yana toplumsal sorunlara bilim ve sanatla müdahale etme çabasında. Görünenin ardındaki gerçeği sanatın, bilimin ışığında aydınlatmanın yollarını arıyor. Dünyayı, ülkemizi, yaşadığımız toplumu anlamanın, dönüştürmenin yolunun yaratıcılığın ışığıyla, akılla, bilimle, dayanışma ile gerçekleşebileceğine inanıyor.

TAKSAV, atölye çalışması, panel, söyleşi, etkinlikler, festivaller düzenliyor. Ülkemizin yüz akı aydınlar, sanatçılar, bilimcilerle öğrencileri, çocukları, gençleri, kadınları buluşturuyor. Susup dinlemeyi, oturup seyretmeyi değil birlikte konuşmayı, birlikte yaratmayı, dayanışmayı ve değiştirmeyi önemsiyor. Acı ve zor zamanları yazıyla, tiyatroyla, sinemayla, söyleşilerle, şiirle, edebiyatla aşmaya çalışıyor.

TAKSAV, hayatın yeniden ve arkadaşça üretilebileceğine olan güveni yaygınlaştırmaya çalışıyor. Bireyciliğin, insansızlaştırmanın, kültürel yabancılaşmanın karşısına ortaklaşmayla çıkıyor. Eşitlikçi, dayanışmacı, insanın tüm yaratıcılığını özgürce yaşayacağı bir dünyanın mümkün olduğuna inanıyor.

TAKSAV yarin yanağından gayri her yerde hep beraber diyenlerin vakfı.

TAKSAV, gücü kadar üreten, ürettiğini paylaşan, ihtiyacı kadar tüketen insanlara ve onun devrimci yoluna inananların vakfı.”