Bursa’da kahve nerede içilir?

Bursa’da kahve içilecek en güzel mekanlar. Kahve içmek, dünyanın en keyifli eylemlerinden biri. Bir fincan kahve ile güne zinde başlayabilir, akşam ise  tüm günün yorgunluğunu atabilirsiniz. Dostlarla içilen kahve ise muhabbetin dozunu artırır. Ne derler bilirsiniz, ‘bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı vardır’. Bu yazımızda sizler için Bursa’da en iyi kahveyi yudumlayabileceğiniz mekanları listeledik. Sevdiklerinizle hayatınızın koşuşturmasına mola vermek, sakince sohbet etmek için Bursa’da kahve dükkanları arıyorsanız listemizdeki mekanlara mutlaka bir şans vermelisiniz. Bursa’da kahve içilecek en güzel mekanlar.

Bursa’da kahve nerede içilir?
Yayınlama: 18.11.2022
A+
A-

Bursa’da kahve içilecek en güzel mekanlar. Kahve içmek, dünyanın en keyifli eylemlerinden biri. Bir fincan kahve ile güne zinde başlayabilir, akşam ise  tüm günün yorgunluğunu atabilirsiniz. Dostlarla içilen kahve ise muhabbetin dozunu artırır. Ne derler bilirsiniz, ‘bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı vardır’. Bu yazımızda sizler için Bursa’da en iyi kahveyi yudumlayabileceğiniz mekanları listeledik. Sevdiklerinizle hayatınızın koşuşturmasına mola vermek, sakince sohbet etmek için Bursa’da kahve dükkanları arıyorsanız listemizdeki mekanlara mutlaka bir şans vermelisiniz. Bursa’da kahve içilecek en güzel mekanlar.

BURSA’NIN EN İYİ KAHVECİLERİ:  5 GURME MEKAN

  1. PETROV COFFE

Hazırsanız Bursa’da kahve içilecek mekanlar listemize Petrov Coffe ile başlayalım. FSM Bulvarı ve Podyumpark olmak üzere iki farklı noktada hizmet veren Petrov Coffe misafirlerine unutulmaz bir kahve deneyimi yaşatmayı amaçlıyor. Petrov Coffe ‘Huzurlu vakit geçirmek için güzel bir yer’ anlayışı hizmet vermekte. Kahveleri kadar mekan tasarımı da bir hayli güzel ve etkileyeci.

Petrov Coffee Adres:  Cumhuriyet, Zafer Sk. No:19, 16130 Nilüfer/Bursa
2) FREUZE COFFEE

“Bursa’da kahve nerede içilir” sorusunun cevabı olacak bir diğer mekan olarak Freuze Coffee’yi söyleyebiliriz. FSM metro istasyonuna ve Nilüfer  metro istasyonuna yürüme mesafesinde olan bu mekan şehrin ortasında size yeşil alan sunuyor. Freuze Coffee bölgede en çok sevilen kahve mekanlarından biri. Ayrıca hayvan dostu olan bu mekana sevimli dostlarınızla birlikte gelebilirsiniz.

Freuze Coffee 10.00-00.00 saatleri arasında hizmet vermekte.

Freuze Coffee Adres: İhsaniye Mh. Barbaros Cd. Gidaş Sitesi D blok No:9 Bursa

3) COFFEE SİNKY

Kükürtlü’nün en sevilen mekanlarından biri olan Coffee Sinky Dünyanın dört bir yanından özel olarak seçtikleri çekirdekleri misafirlerine sunuyor. Coffee SinkyChemex – ‘Pourover’ yani kahvenin üstüne su dökme yöntemi ile yaptığı kahveleri ile Bursa’da kahve içilecek en güzel mekanların başında yer alıyor.

Coffee Sinky Adres: Kükürtlü Cad. Hande Apt. No:63/A Osmangazi Bursa
4) GREEN CAFE

Green Cafe Bursa‘nın ilk ve tek fotoğraf konseptli cafesi olma özelliğine sahip. İki katlı ahşap beyaz binada hizmet veren Green Cafe’nin terasında keyifli vakit geçirebilirsiniz. Altıparmağın en sevilen mekanlarından olan Green Cafe‘de çeşitli kültür sanat etkinlikleri de düzenlenmekte.

Green Cafe Adres: Kuruçeşme Mah. Sakarya Cd No:46 Bursa

Green Cafe Telefon: 0224 223 60 64

5) BLOOMİNG BROTHERS COFFEE

Balat,  100. Yıl ve İhsaniye’de hizmet veren Blooming Brothers Coffee‘in muhteşem kahveleri uzman baristalar tarafından hazırlanıyor.

Adresler:

B.B OLD SKOOL: İhsaniye mahallesi Barbaros caddesi no: 50 Nilüfer/Bursa

B.B GARDEN: 100. Yıl mahallesi 416. sokak no:62 Nilüfer/Bursa

B.B BALAD: Balat mahallesi Önal sokak B blok no: 13 Nilüfer/Bursa

KAHVENİZİ NASIL ALIRDINIZ?

Her şey bu basit soruda gizli aslında. Kahvenin türü, kullanılan çekirdeğin türü, çekirdeğin işlenişi, hangi bölgeden geldiği, kaç farklı yöntemle kurutulduğu ve tabi ki son aşaması olan demleme yöntemi sorulmak istenir küçük basit bir soru ile.

Kahvenin fincanlara gelene kadar olan yolculuğu, oldukça uzun bir o kadar da zahmetli bir süreçtir. Başlı başına bir sektör olan kahve üretimi, gelişen pazar ile birlikte kendi içerisinde de sektörlere ayrılmıştır.

Kahve demleme terimi hepimizin aşina olduğu bir terim değil ne yazık ki. Yazının başında da belirttiğimiz gibi, kahve kendi içerisinde o kadar çok sektöre ayrıldı ki, gerçek bir kahve tadını alabilmek büyük dikkat gerektiriyor.

Bu sektörlerden belki en yaygını da hazır kahveler. Hazır kahveler, kaynar suya karıştırarak her yerde her şekilde kolaylıkla tüketilebilir ürünler. Bu sebeple de oldukça geniş bir pazara sahip. Fakat yoğun kıvamlı ve buram buram kokusu ile demlenmiş bir kahvenin verdiği keyfi veremiyor.

Her alanda ve her durumda olduğu gibi, kahve sektöründe geçmişe dönüş başladı. Bunun etkileri de içilen kahvenin demleme yöntemini bile etkiliyor. İnsanlar artık herhangi bir kahveciden bir kahve almak ya da hazır kahveleri tüketmek istemiyorlar. En azından kahve severler bu şekilde düşünüyorlar.

İşte sizin için seçtiğimiz ve kahvenizi keyifle yudumlamanızı sağlayacak kahve demleme yöntemleri:

Chemex Demleme Yöntemi

Son birkaç yıldır kahve severlerin gözdesi gibi görünen Chemex, 1940’lı yıllarda ortaya çıkmış bir demleme yöntemidir. Standart bir kahve demleme yönteminde olduğu gibi, chemex’de de mantık, kaynar suyun kahve granüllerinin üzerinden yavaşça süzülmesini sağlamaktır.

Fakat chemex demleme yöntemini özel kılan şey, kullanılan filtresidir. Chemex filtresi, diğer kahve filtrelerinden daha farklı bir yapıda olmasından dolayı aromanın 3 kat daha yoğun olmasını sağlar. Chemex kahve demleme yöntemi bu yüzden diğer kahvelere göre daa yoğun ve lezzetlidir.

100 ml – 96°C kaynar suya 22 gr az öğütülmüş kahve şeklinde bir ölçü kullanılarak demlendiğinde oldukça keyifli bir içim sağlar.

Cold Brew / Soğuk Demleme Yöntemi

Demleme yöntemi olarak French press tekniğini andıran cold brew, son dönemlerde kahvecilerin gözdesi haline geldi. Bu demleme yönteminin iki temel özelliği dikkat çekiyor; birincisi sıcak su yerine soğuk su kullanılması, ikincisi ise demleme işleminin 12 saat sürmesidir.

Zahmetli ve bir o kadar lezzetli olan bu yöntem, özel aparatlar kullanılarak demlenir. Filtre kahve kıvamında öğütülen kahve çekirdekleri kullanılarak hazırlanan kahve, sürecin sonunda hafif tatlı ve yoğun bir kıvam alır. Kahvenin bir başka özelliği ise uzun süre demlendiği için asit oranının düşmesidir. Bu sayede mide rahatsızlığı çekenlerin ilk tercihi olan bir demleme yöntemidir.

Cold brew kahve demleme işleminden sonra, özel bir kahve sürahisi ile servis edebilirsiniz.

Hario V60 Demleme Yöntemi

Hario aslında bir demleme yöntemi değil, bir markadır. Japonya’da 1921 yılında kurulan Hario, başlarda kimyasal ve tıbbi amaçlarla kullanılan ısıya dayanıklı camlar üretiyordu.

2. Dünya savaşı ile birlikte ev ürünleri ve kahve aparatları üretmeye başladı. 2005 yılında adını duyuran cone dripper’ı geliştirerek V60 dizaynını piyasaya sürdü. V60, 600 derece koniyi temsil etmektedir. Kullanılan bu aparat sayesinde de Hario V60 demleme tekniği kahve literatüründe yerini almıştır.

Bu teknikle demleme, hem kullanılan aparatların özel olması hem de demleme tekniğinin farklı olması nedeni ile dikkat çekmektedir. İnce öğütülmüş kahve çekirdeklerinin, sıcak su ile filtreden demliğe süzülmesi şeklinde demlenir. Ortalama 3.30 dk süren işlem, kullanılan 600lik huni sayesinde özel lezzetine kavuşur.

AeroPress Demleme Yöntemi

Bu demleme yöntemi diğerleri gibi eski tekniklerden değildir. Oldukça yeni bir akım olan AeroPress, kısa sürede bir fincan kahve tüketmek isteyenlerin tercihidir. Kısacası ince öğütülmüş kahveye kaynar su ekledikten sonra, bastırarak demlenmesi yöntemidir denilebilir.

Aeropress demleme tekniğinde aparatlar büyük önem taşır. Diğer tekniklerde olduğu gibi sadece filtrenin olması yeterli değildir. Baskı için kullanılan aparatlar, yönteme adını veren Aerobie şirketi tarafından üretilmektedir.

Bahsi geçen yöntemler, kahve kültüründe öne çıkan ve markalaşmış demleme yöntemleridir. Gerekli aparatların satın alınması ile kolaylıkla evde de uygulanabilecek yöntemlerdir.